Karides haşlaması için hangi adımlar izlenmelidir?

Deniz ürünleri sevenler için pratik ve lezzetli bir yöntem olan karides haşlama, doğru teknikle uygulandığında mükemmel sonuçlar verir. Tazelikten pişirme süresine kadar dikkat edilmesi gereken incelikler, bu rehberde adım adım anlatılıyor.

19 Kasım 2025

Karides Haşlama Rehberi


Karides haşlamak, hızlı ve lezzetli bir yemek hazırlamanın harika bir yoludur. İşte mükemmel sonuç için izleyebileceğiniz adımlar:

1. Malzeme Hazırlığı

  • Taze veya donmuş karides (kabuklu veya kabuksuz tercihinize göre)
  • Su
  • Tuz (isteğe bağlı olarak defne yaprağı, karabiber, limon dilimleri gibi baharatlar)

2. Karidesleri Hazırlama

  • Donmuş karides kullanıyorsanız, buzdolabında bir gece önceden çözülmeye bırakın.
  • Karideslerin baş kısmını ve varsa sindirim kanalını (sırtındaki siyah çizgi) temizleyin.
  • Karidesleri soğuk suda durulayın.

3. Suyu Hazırlama

  • Orta boy bir tencereye karideslerin tamamen suya gömüleceği kadar su ekleyin.
  • Her litre su için 1 yemek kaşığı tuz ve tercih ettiğiniz baharatları ekleyin.
  • Suyu kaynatın.

4. Haşlama İşlemi

  • Kaynayan suya karidesleri ekleyin.
  • Karidesler suya girdikten sonra suyun tekrar kaynamasını bekleyin.
  • Karidesler pembemsi bir renk alıp kıvrılmaya başlayınca (genellikle 2-4 dakika) ocaktan alın.

5. Son İşlemler

  • Haşlanan karidesleri bir kevgir yardımıyla sudan çıkarın.
  • Dilerseniz buzlu su dolu bir kaba alarak pişme işlemini durdurabilirsiniz.
  • Fazla suyunun süzülmesi için bir süre bekletin.
  • İsteğinize göre servis edin.

İpuçları:

  • Karideslerin fazla pişmesi lastik gibi bir dokuya neden olabilir, bu yüzden pişirme süresine dikkat edin.
  • Büyük karidesler daha uzun, küçük karidesler daha kısa sürede pişer.
  • Haşlanmış karidesleri salatalarda, makarnalarda veya ana yemek olarak tüketebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Karides Helal mi?
Karides Helal mi?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Karides Çeşitleri Nelerdir?
Karides Çeşitleri Nelerdir?
Kiremitte Karides Tarifi ve Malzemeleri
Kiremitte Karides Tarifi ve Malzemeleri
Karides Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
Karides Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
Mantarlı Karides Tarifi ve Malzemeleri
Mantarlı Karides Tarifi ve Malzemeleri
Karides Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Karides Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Kristal Karides Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Kristal Karides Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Karides Türleri Nelerdir?
Karides Türleri Nelerdir?
Karides Fırında Tarifi ve Malzemeleri
Karides Fırında Tarifi ve Malzemeleri
Karides Nasıl Temizlenir?
Karides Nasıl Temizlenir?
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır?
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır?
Karides Caiz mi?
Karides Caiz mi?
Karides Yavrusu Türleri ve Özellikleri
Karides Yavrusu Türleri ve Özellikleri
Fırında Kaşarlı Karides Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Kaşarlı Karides Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tereyağlı Karides Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tereyağlı Karides Tarifi ve Malzemeleri
Karides Salatası Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Karides Salatası Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Karides Besin Değeri?
Karides Besin Değeri?
Karides Temizleme
Karides Temizleme
;