Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides Güveç Nasıl Yapılır

Karides güveç nasıl yapılır, karides güveç tarifleri farklı malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde tereyağlı, kaşarlı, bazı tariflerde ise domates, biber gibi sebzelerle zenginleştirilebilir. Sonuçta gerçekten lezzetli bir karides yemeği yiyebilirsiniz. Karidesin kendine has bir tadı vardır. Deniz mahsullerini sevenler için karidesin yeri ayrıdır. Çeşitli şekillerde hazırlandığı içinde çok sevilir. Ancak en fazla karides güveç sevilir. Başlı başına bir ana yemek gibi karides güveci servis edebileceğiniz gibi, isterseniz salata gibi de sunabilirsiniz. Karides zengin bir selenyum kaynağıdır. Ancak ölçülü yemenizde de yarar vardır. Özellikle kolesterol sorununuz varsa, dengeli tüketin. Karidesi pişirmek aslında çok kolay. Sadece karidesin ayıklanması biraz zor olur. Bunun da çaresi var. Hazır dondurulmuş karides alırsanız, hemen karides güveç yapabilirsiniz. Sizler için güzel bir tarif hazırladık. Umarız beğenirsiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Karides güveç için gereken malzemeler
  • 600-700 gram orta boyda karides
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5-6 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karides güveç nasıl yapılır

Karidesler dondurulmuş olarak hazırsa, hiç ayıklama derdiniz olmaz. Ancak taze olarak aldıysanız ayıklamanız gerekecek. Bu yüzden önce bir tencereye su koyarak kaynatmaya başlayın. İçine sirkeyi ve biraz tuzu da atın. Bu arada karideslerin kafasını alarak, sırtındaki bağırsak kısmını temizleyin. Bol suda yıkayarak kaynayan suyun içine atın. Karideslerin rengi bembeyaz, turuncu renge dönüştüğünde pişmiş demektir. Karidesi fazla haşlamamalısınız. Lezzetinin çoğunu böyle yitirir ve tadı lastik gibi olur. Bu yüzden sadece 10-15 dakika haşlanması yeterli olur. Pişince süzgecin içine alarak soğumasını sağlayın. Daha sonra karideslerin kabuklarını özenle ayıklayın.

Şimdi karides güveç için kullanacağımız malzemeleri hazırlayalım. Tavanın içinde tereyağını eritelim. İçinde jüljen doğranmış sarımsak, yeşil biber ve kırmızı biberi sotelemeye başlayın. Mantarları ince doğrayarak içine atalım. Biraz kavrulunca içine küp doğranmış domatesleri atalım. Tuz ve karabiberini ilave edelim. Daha sonra ayıklanmış karidesleri de içine atarak, karıştıralım. Bunu uygun bir tepsi güveç içine yayalım. Fırını 180-200 dereceye ayarlayarak, karides güveci içine koyalım. Yaklaşık 20 dakika kadar pişince karides güveci dışarı alarak, rende kaşar peynirini üzerine yayalım. Yeniden fırına koyarak peynirin eriyip kızarmasını bekleyelim. Karides güveç maydanoz dallarıyla süslenerek, sıcak olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 06.12.2018 18:03:48
Karides Güveç Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Karides Güveç Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Karides Güveç Nasıl Yapılır"
Ben denizden babam çıksa yerim diyenlerden biriyim. Genellikle balık restoranlarımda ana yemeğimiz gelene kasar ortaya bir karides güveç ve kalamar söyleyerek afiyetle başlarım. Bizim memlekette deniz olmadığı için bu güzelim balıkları anca tatilde ve iş seyahatlerinde yiyebiliyorum. Ben evde karises güveç yapmak istiyorum. Bunun için ne yapmam lazım?
Tolga . 08.10.2018 17:30:37
CEVAP YAZ
Dondurulmuş Karides
Dondurulmuş Karides
Dondurulmuş karides: Denizlerde ve tatlı sularda yetişen Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde de olmaktadır. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda üreyen birçok çeşitti mevcuttur. Boyları ortalama olarak 1 cm’den 30 cm’ye kadar değişkenlik gös...
Karides Yemeği
Karides Yemeği
Karides Yemeği, denizlerin nadide kabuklularından olan ve kolay pişirilen karidesle yapılan yemeklerin genel adıdır. Az kalori ve doymuş yağ içeren karides bu yönüyle de diğer deniz mahsüllerinden ayrılır. Görünüş itibariyle bazılarına itici gelse de...
Amano Karides
Amano Karides
Amano karides, Bilimsel isim olarak Caridina Japonica olan bu canlılar Takashi Amano'nun araştırmaları neticesiyle akvaryum hayatına 1995 senesinde kazandırılmıştır. Görüntü olarak yarı-transparan kahverengi tonlara sahip bir karides türüdür. Amano k...
Karidesli Noodle
Karidesli Noodle
Karidesli Noodle, noodle'ın diğer adı çin eriştesidir. Bildiğimiz eriştenin daha ince daha yuvarlak daha çabuk pişeni olarak düşünebiliriz. Çok lezzetlidir. İçine koyulan her şeye ayrı bir lezzet verir. Tarifimizde noodle ve karidesi aynı anda kullan...
Karidesli Pizza
Karidesli Pizza
Karidesli Pizza, farklı ve bir o kadar da lezzetli ve besleyici olan güzel ve pratik bir pizza tarifidir. Alışıla gelmişin dışında değişik bir tarif. Bu lezzeti her öğünde rahatlıkla tüketebilirsiniz. İster bir pazar kahvaltısında ailenizle, ister öğ...
Karides Nasıl Temizlenir
Karides Nasıl Temizlenir
Karides Nasıl Temizlenir, karides kabukları olan bir deniz mahsulüdür. Ve pişirme işlemlerine başlanmadan önce mutlaka temizlenmesi gereklidir. Karidesler boyutlarına göre isimlendirilirler. En büyük karidesler Jumbo, orta boy olanlar kanal, küçük bo...
Tereyağlı Karides
Tereyağlı Karides
Tereyağlı Karides, yapmak belki de en kolay tarifler içerisinde en kolayına giren bir tarif vereceğim sıvayın kollarınızı hadi bakalım. Çimçim diye adlandırdığımız ufak boy karideslerden alıyorsunuz ardından ama küçük boyunu bulamadım büyük boy ka...
Karides Sosu
Karides Sosu
Karides Sosu, Bu sosun asıl adı "remoulade" sosudur. Ve hazırlanması da çok kolaydır. Sadece gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. Bu sos genelde pane haldeki karidesle tam bir uyum içinde olmaktadır.Karides sosu için gerek...
Karides Nasıl Ayıklanır
Karides Nasıl Ayıklanır
Karides Nasıl Ayıklanır; Karides dendimi akla kabuklu bir deniz ürünü gelir ve tabiki yemeği yapılmadan önce temizlenmesi gerekmektedir. Karidesler boylarının büyüklüğüne göre Jumbo ve kanal ve cimcime adı altında adlandırılmaktadır. Karideslerinin...
Sarımsaklı Karides
Sarımsaklı Karides
Sarımsaklı Karides, Karides dünyanın en leziz ve D vitamini bakımından oldukça zengin bir nimettir. Karides dendimi çok kolay ve leziz olacak bir tarif veriyorum haydi başlayalım yemek severler.Sarımsaklı karides malzemeleri; Yarım Kilo Karides Ya...
Dondurulmuş Karides Güveç
Dondurulmuş Karides Güveç
Dondurulmuş karides güveç, bir deniz ürünü olan karides pembe gri ve sarımsı renklerde olabilir. karides bir deniz ürünü olmasına rağmen tatlı sularda da yaşayan bir çok çeşidi vardır. Ülkemizde Karadeniz dışında bütün denizlerde avlanabilmektedir, b...
Karides Söğüş
Karides Söğüş
Karides Söğüş, Karides dendi mi çoğu kişi balıkçılarda görünüşü nedeniyle kimse karidesi tercih etmez hatta itici bulan kişiler bile vardır. Fakat bir kere bile yeyip tadına bakan kişiler adeta karides söğüşün etkisi altından kurtulamamış bir lezzet ...

 

Karides Kolesterol
Beyaz İnci Karides
Karides Yemekleri
Karidesli Makarna
Karides Yavrusu
Karides Güveç Kalori
Karides Türleri
Karides Besin Değeri
Karides Cızlama
Güveçte Kaşarlı Karides
Karides Güveç
Karides Makarna
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır
Karides Balığı
Karides Nasıl Pişirilir
Güveçte Tereyağlı Karides
Karides Cipsi
Dondurulmuş Karides
Karides Yemeği
Amano Karides
Karidesli Noodle
Karidesli Pizza
Karides Nasıl Temizlenir
Tereyağlı Karides
Karides Güveç Nasıl Yapılır
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Popüler İçerik
Karides Makarna
Karides Makarna
Karides Makarna, Karides çok kolay bir şekilde yapılabilen ve oldukça hızlı pişen harika bir deniz mahsulüdür. Mükemmel bir görüntü ve iştah açıcı bir...
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır
Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır
Dondurulmuş karides nasıl yapılır, eğer karidesi seviyor ve sıkça yapmak istiyorsanız dondurulmuş karidesi alabilirsiniz.Dondurulmuş karides ile taze ...
Karides Balığı
Karides Balığı
Karides Balığı, Avrupa denizleri ve Kuzey Amerika Sahillerinde yaşayan ve kabuklular sınıfında olan balıklardır. Genellikle denizlerin kumluk bölgeler...
Karides Nasıl Pişirilir
Karides Nasıl Pişirilir
Karides nasıl pişirilir: Karides, denizlerin ender kabuklarından olması bir yana pişirilmesi, az kalorili olması, doymuş yağ içeriklerinin barındırma...
Güveçte Tereyağlı Karides
Güveçte Tereyağlı Karides
Güveçte tereyağlı karides, Karidesi özellikle kışın balık mevsimin açılması ile tüketmeye başlarız. Karides kolaylıkla hazırlanabilen ve çok çabuk piş...
Karides Cipsi
Karides Cipsi
Karides Cips, Cips zararlı olduğu için çoğu kişi yemeye çekinir. Bu cips tarifi hem doğal hem az yağlı hemde çok besleyici bir cips tarifidir. Yapması...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karides Sosu
Karides Nasıl Ayıklanır
Sarımsaklı Karides
Dondurulmuş Karides Güveç
Karides Söğüş
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019